Lirik Lagu Gurauan Berkasih daripada Penyanyi Siti Nordiana Dan Achik Spin


Hai tetiba nak dengar dan hayati kembali lirik lagu Gurauan Berkasih ini yang dinyanyikan oleh penyanyi Siti Nordiana dan arwah Achik Spin ni. Terasa macam ada sentimental value dengan lagu ni sekarang. Jadi, jom kita hayati sama-sama muzik dan lirik lagu Gurauan Berkasih ini. 

Related image

Usik mengusik, semakin lama menjadi rindu
hati merindu, asyik merindu
tersentuh rasa, tidak terduga timbullah sayang
andai tak jumpa, menjadi dendam

gurau gurauan masih terasa dalam bayangan
setiap detik ingin bersama memadu kasih
apakah hati dah gila bayang
merindu kasih, darimu sayang

andai ketara rajuk dihati
jangan sampai merosak cinta
andai payah merawat rindu
hadirlah hadirlah sayang

rindu dendam bisa terubat
andai sudah bertentang mata
pasti kasih berpadu
terlerai rindu di hati

indah dirasa
waktu berkasih
kita saling merayu
merindu di angin lalu

ingin ku sentuh hatimu sayang dalam rinduku
moga kau tahu hebatnya cinta di hati ini
sekian lama, memendam cinta
payah ku rasa menyeksa jiwa

gelora cinta mengkhayal rasa dalam angan ku
setiap waktu hanya namamu mekar di kalbu
sayang menyayang ceria rasa
antara kita tersimpul kasih


This entry was posted in

Rangkain Wangian & Produk Penjagaan Badan Terbaru dari Enchanteur - Enchanteur Stunning.


"Penampilan tidak akan sempurna tanpa wangian" begitulah perumpamaan yang diberikan oleh pengarang C.Joybell C ini. Sebagai seorang wanita yang mempunyai daya tarikan sama seperti tertariknya seekor lebah kepada pati nektar dan kenyataan ini sememangnya tidak dapat disangkalkan lagi. Kajian menunjukkan wanita yang memakai haruman dilihat lebih sensual dan menarik. Justeru itu, wanita telah mengetahui dengan tepat sejak berabad lalu, bahawa minyak wangi merupakan aksesori yang tidak menonjol, tetapi mampu untuk menyerlahkan si pemakai dan mencipta aura yang tiada tandingan. Jadi disebabkan itu semua wanita di dunia ini suka akan wangi-wangian ini dan ini termasuklah aku yang sememangnya pengumpul benda alah macam ini. Sebenarnya dari zaman sekolah lagi aku memang peminat tegar enchanteur ini. Bermula dari deodorant terus beralih kepada produk losyen, minyak wangi dan sebagainya. 


Terbaru aku dapat tahu enchanteur ada mengeluarkan satu haruman baharu yang diberi nama Stunning dan jom ikuti cerita aku selajutnya mengenai beberapa jenis produk Enchanteur yang baharu ini.

ENCHANTEUR merupakan jenama wangian terkemuka dengan haruman yang diinspirasikan dari Perancis, telah melancarkan semula rangkaian Eau de Toilette dan penjagaan peribadi. Bersempena pelancaran ini, satu haruman baharu yang sangat menarik telah diperkenalkan iaitu, Stunning! Wangian mempesona ini merupakan gabungan Turkish Rose dan Magnolia, telah dipertingkatkan dengan kemanisan dari Blackcurrant Bud dan Raspberry serta dicampur juga dengan kelembutan Sandalwood. Pemakai Stunning akan tertawan dengan aroma sensual yang dipakainya sendiri, menjadikan dia wanita yang istimewa, seterusnya menyerlahkan penampilan dan personalitinya.


 Eau de Toilette

Selain Eau de Toilette, variasi Stunning juga hadir bersama produk pelengkap melalui rangkaian penjagaan peribadi termasuk losyen, deodoran, dan bedak talkum yang membuatkan kulit lebih lembut menawan sehalus satin dan berharum wangian segar sepanjang hari.


Perfumed Body Lotion


Perfumed Deo Roll On


Perfumed Talcum


Perfumed Deo Mist

ENCHANTEUR telah membaharui bentuk botol rangkaian EDT. Botol EDT ini berkonsepkan bentuk tubuh seorang wanita memakai gaun berlipat dengan potongan duyung; manakala variasi warna pada botol adalah berdasarkan wangian flora di dalamnya. Keanggunan botol ini dimahkotakan dengan penutup berbentuk bunga mawar mekar yang menjadi simbolik percintaan yang romantis dan pati bunga yang menjadi esen pelengkap di dalam botol wangian tersebut. Pembungkusan indah ini amat mudah dipegang dan boleh dijadikan hiasan di atas meja rias.


ENCHANTEUR Eau De Toilette ini korang boleh dapati pada harga runcit RM28.20 (termasuk 6% GST) bagi setiap botol 50ml. Manakala Losyen Enchanteur juga boleh didapati dalam pelbagai saiz yang berharga dari RM5.40 hingga RM17.60. Deodoran Enchanteur pula hadir dalam pelbagai bentuk/ format- stik, bebola dan juga semburan yang berharga dari RM4.90 sehingga RM8.40 manakala bedak Enchanteur berharga dari RM4.40 hingga RM11.80. Pelbagai produk wangian serta produk penjagaan diri Enchanteur boleh didapati di semua rangkaian pasar raya, pasar raya besar dan farmasi. 

Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR, sila log masuk ke 
atau lawati laman Facebook


Sekian sahaja penerangan mengenai produk terbaru dari Enchanteur iaitu Enchanteur Stunning yang sememangnya sangat wangi dan aku betul-betul tertarik dengan botol Eu De Toilet diaorang tu comel sangat. So lepas nie boleh repeat beli untuk kumpul dijadikan sebagai koleksi perhiasan kat bilik aku. Sapa yang belum cuba lagi jom cepat pergi beli dan dapatkan di pasaraya berdekatan anda sekarang dan rasai serta alami sendiri kemharuman wangian dari Enchanteur Stunning ini.







This entry was posted in

Bantal Comel Hasil Rekaan dan Kreativiti Sendiri Di Printcious.com



Bantal Comel Hasil Rekaan dan Kreativiti Sendiri Di Printcious.com| Wah baru hari itu aku ada cerita pasal satu laman web printcious nie dekat Sini yang mana kita boleh reka sendiri design untuk hadiahkan pada seseorang atau untuk diri sendiri. Buka ja laman web https://www.printcious.com/my nie memang jadi rambang mata dan macam berhantu yang buat kita tidak boleh berganjak untuk mencuba barang dan produk dari printcious ini. So, dalam aku dok usha barang-barang yang comel dalam tu terus tergoda lalu membuat satu design. Tapi makan masa juga aku nak pilih barang tu sebab semua comel-comel macam nak grab beli semua saja.hahahaha 


Disebabkan aku dah memang lama teringin untuk membuat bantal yang ada print gambar sendiri jadi aku memilih bantal empat segi bewarna pink ini dan membuat design hasil kreativiti aku yang tidak seberapa ini ke atas bantal. Mulanya aku risau takut tak cantik sebab dan terpikir agaknya jadi elok ke tidak bantal tu nanti. Tapi aku membuat juga proses check out dan menunggu penghantaran dari printcious ini. Kira-kira dalam 4 hari bekerja macam tu aku dapat panggilan dari abam ninja untuk penghantaran barang dari printcious. Wah kemain excited lagi aku tunggu barang sampai ke rumah dan apabila dapat tengok bungkusan dia alahai comel sangat pula, tu belum buka dalam lagi tu.hehehe


Jeng-jeng dah sampai ke tangan aku dan tengok plastik bungkusan gambar ninja comel ni sayang pula nak buang dan aku simpan terus selalunya bungkusan plastik aku akan buang hahaha. Penghantaran yang cepat, pembungkusannya yang elok, cantik dan kemas serta maklumat untuk penghantaran juga dberi secara terperinci oleh syarikat penghantaran ini. Mereka akan menghantar mesej untuk memaklumkan barang kita bakal dihantar pada hari ini jadi kita boleh membuat persediaan sekiranya kita berada diluar kawasan. Sangat berpuas hati la dengan penghantaran mereka ni. 

Selepas dah dapat barang tu terus buka dan hasilnya kebabom, sebuah bantal pink yang bercorak gambar sendiri terhasil dengan cantik serta kemas sekali.Jahitan ditepi bantal yang kemas dan rapi serta gambar yang di print di atas bantal juga cantik dan langsung tidak kabur atau pecah. Hasil print tersebut kelihatan jelas seperti design asal langsung tiada cacat cela. Memang 100% aku bagi untuk printcious nie sebab memang design aku buat sendiri nie mendatangkan pulangan yang menawan. Pertama kali aku design dan membuat hadiah bantal untuk diri sendiri dan ianya ternyata membuatkan aku berpuas hati dan selepas ini boleh aku order lagi dan hadiahkan untuk keluarga, sahabat dan insan tersayang.hehehehe. Jom kita tengok dengan lebih dekat lagi bantal yang aku design sendiri tu.


Kalau korang nak hasilkan design dan gambar macam nie korang boleh edit dulu dekat dalam adobe photoshop dan lepas tu save sebagai jpeg dan boleh terus masukkan masa nak design dekta printcious ni. Tapi kalau korang nak edit satu-satu dalam printcious pun boleh juga, jika tak mahu guna gambar sendiri. Korang boleh google saja apa-apa gambar dalam format png dan boleh letak background yang korang suka dan hasilnya pun mesti cantik mengikut kreativiti korang juga. Tapi sebelum tu jangan lupa daftar masuk dulu dekat laman web princtious ini dan baru korang edit kalau tak nanti sia-sia saja korang edit tanpa daftar dan hasil design tu akan hilang dan tak masuk pun dalam akaun printcious korang. Dah satu hal korang kena edit semula nanti kan. 

Jadi jom la ramai-ramai kita serlahkan bakat yang terpendam tu dengan menghasilkan satu hadiah yang amat bermakna buat insan yang tersayang kita tu. Mesti diaorang suka dengan hadiah yang kita beri dan hasilkan sendiri ini. Jom lepas ni aku nak usha lagi tengok barang apa yang boleh menjadi next purchase aku kan.hehehe