Kad Raya GA by Nina






Syarat-syarat :


1. Follow blog Nina


2. Follow IG (terpulang kepada peserta)


3. Buat 1 entri "Kad Raya GA by Nina"


4. Masukkan banner GA ke dalam entry dan backlink ke blog Nina


5. Pemenang dipilih menerusi RANDOM.ORG


6. GA bersiaran dari 17 - 21 Jun 2016 (11.58 PM)

Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza

Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza
Hadiah Pemenang Pertama
Berupa barangan bernilai RM50


Hadiah Pemenang Kedua
Berupa barangan bernilai RM30


Pemenang Saguhati
Topup bernilai RM10


Tarikh Bermula Giveaway :
15 Jun 2016 (10 Ramadhan 1437)


Tarikh Tamat Giveaway :
11.59 malam 15 Julai 2016 (10 Syawal 1437)


Tarikh keputusan pemenang akan diumumkan pada :
Isnin / 18 Julai 2016 ( 13 Syawal 1437)





Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA


Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.

Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz

KAD RAYA PERTAMA DARIPADA BLOGGER EINTAN NURFUZIE | 2016


Setelah dua minggu blog miss zyaroses tergendala disebabkan zya tengah menghadapi final exam dan alhamdulillah kini kembali dengan membawa entry "Kad Raya Pertama Daripada Blogger Eintan Nurfuzie" atau nama glamour Cik En. Korang mesti kenal siapa cik en nie kan seorang blogger yang sering kali menceritakan perihal kucing yang comel-comel tu. Kalau ada yang masih tidak mengenali Cik En meh usha sikit dekat sini lebih dekat. 


Ha inilah Cik En kita yang berbaju ungu tu.Masa ni kami jumpa masa pergi review Wonderfood Museum. Happy go lucky sangat Cik En senang nak bergaul walaupun pertama kali jumpa dan bersua muka.


Opppsss bulan-bulan puasa post gambar makanan pula. Bertabahlah anda yer lagipun makanan tu replika saja bukan betul pun. hehehe Setakat ni saja entry zya yang simple tentang kad raya dan terima kasih tak terhingga kepada Cik En sudi bagi kad raya dekat zya yang dah lama tak pernah dapat kad raya nie.hehehe





Sekian!!!!






This entry was posted in

LIRIK LAGU OST LAMBAIAN RAMADHAN | SYAMEL AF2015


Lirik Lagu Hidup Dalam Mati - Syamel AF2015


Lakaran lukisan tak berwajah
Meronta ku di dalam kesunyian
Tak rela ku mengejar cinta yang hampir kelam
Sendiri ku di sini pilu

Angin bawalah aku pergi
Pergi dari kesakitan ini
Tak mampu ku menahan peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan

Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati

Tak mampu ku menahan
Peritnya perpisahan
Tuhan hapuskan semua kenangan

Tak ku menduga kau berlalu pergi
Tinggalkan semua mimpi dan janji
Terluka aku menangis
Tersedar kau hilang di hati

Jangan diucap sesal mu berkali
Tiada erti hidup ini
Ku terima suratan takdir
Biarkan aku sendiri hidup dalam mati
Hidup dalam mati



This entry was posted in

MENERJAH ZALORA ADALAH PENGALAMAN PERTAMAKU



Sedikit teruja bila pertama kali dapat menerjah laman web Zalora. Maklumlah sebelum ni tak pernah pun dok belek barangan dalam tu sebab zya jenis yang tak berapa suka beli barangan online dan zya jenis yang tak suka menunggu kecuali barang tu betul-betul dijual online saja baru gigih order dan tunggu.

Macam mana zya boleh terjebak beli dekat Zalora ni?

Ha ni zya nak cerita baru-baru ni zya dapat emel dari pihak Zalora untuk membuat collaboration bersama mereka. Makna kat sini kita tolong promote produk diaorang dan selepas siap publish terus kita dapat baucer bernilai RM100. Entry tu pun sebenarnya diaorang dah buatkan dan kita cuma copy dan publish kan saja. Lihat SINI untuk entry yang zya maksudkan tu.  Walaupun bagi setengah orang tolak untuk buat job nie sebab murah setakat RM100 jer pun, tapi bagi zya selagi rezeki tu datang jangan pernah kita menolak. Lagipun zya baru setahun jagung dalam dunia blogger setiap apa job dan event semua zya terima. Bagi zya di situ kita boleh menimba ilmu dan mengasah kemahiran kita untuk menulis. 

Ok dengan baucer ni kita boleh beli apa yang kita suka tetapi yang zya tahu barangan yang boleh dibeli itu yang ada tulis Zalora saja brand lain tak boleh. Hajat zya nak guna baucer ni untuk beli beg tangan untuk mak. Jadi balik cuti study week nie sempat zya suruh mak pilih sendiri beg mana yang dia nak. Mulanya mak n abah macam tak percaya katanya "sapa la nak bagi dekat hang kak oi sampai RM100". hehehe Terus zya cakap tak apa mak pilih saja nanti sampai barang tu. Pilih punya pilih akhirnya mak setuju dengan beg ni sebab besar senang nak letak barang banyak.



Jadi uruskan semua urusan pembelian dan tiba masa untuk menunggu barang sampai. Dalam 2 hari pihak Gdex call nak hantar beg terus zya yang excited barang yang order nak sampai. hehehe Dan tadaaaa.......



Akhirnya beg dah sampai ke rumah dan orang pertama yang buka bungkusan ni mestilah zya. hahaha Alhamdulillah mak suka dengan pilihan dia ni dan anggaplah seperti hadiah hari jadi dan hari ibu dari anakmu yang nakal ni. hehehe Ok besar juga dan memang besar pun kena la dengan citarasa ibu-ibu dan mak memang nak yang besar senang letak telekung katanya. Seronok tengok orang yang kita sayang lagi-lagi mak kita gembira dengan pemberian anaknya yang tidak seberapa ni. 



Jadi setakat ini sahaja entry zya dan insyaAllah lepas habis final exam ini zya akan selalu muncul dengan entry yang menarik buat rakan-rakan dan pembaca semua. Doakan untuk final exam zya yer dan Good Luck juga untuk rakan-rakan yang akan menduduki final exam. Assalamualaikum.










Sekian!!!!






This entry was posted in

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin


Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 




Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin