ASUS ZENFONE GO MURAH DAN MAMPU MILIKI

ASSALAMUALAIKUM!!!!

Hye korang lama kan zya tak update entry terbaru pasal cerita-cerita zya. Memandangkan final exam semakin dekat jadi terlalu busy dengan assignment dan segala presentation yang datang serentak.Tapi busy macam mana pun xlengkap rasanya kalau dalam seminggu langsung tak buka page kesayangan zya nie. Jadi kali nie zya nak cerita kisah seminggu yang lepas punya. Seminggu yang lepas kau,nampak bukan main busy lagi kan.huhuhu

Minggu lepas masa tengah mid semester break mak zya ajak keluar shopping. Hai la orang perempuan nie kalau dengar shopping time busy pun boleh jadi tak busy.Iyer dokkkk.(zya la tu orangnya). Nak tahu apa yang mak zya ajak pergi shopping tu???? Ha meyh usha meh....... 

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
Jeng-jeng nie la barangnya.Hahaha padahal tengok 
pada tajuk pun dah tahu apa barangnya kan.



Kami keluar pergi cari handphone baru untuk adik zya. Haishhh setahun pakai tukar baru. Zya juga dok pakai yang lama selagi dia tak buat hal selagi tu la dok pulun pakai. Adik zya nie tiap tahun tukar handphone entah macam mana dia pakai pun tak tahu la. Tahun lepas hakak dia nie dah sponsor untuk handphone lenovo dia tu.Tapi setahun guna lingkup terus.Kali nie untung mak nak sponsor pula. Suruh cari jenama lain tapi yang nie juga yang dia berkenan. So layankan jer la. 

Setelah survey punya survey mak pilih kedai handphone di Sunshine Bertam dengan harga yang ditawarkan lebih rendah dari kedai lain. Nak tahu harga dia berapa??? Harganya RM555.00  Haaaa menarikkan number dia n hope boleh la bertahan 5 tahun kot nanti.hahahha. Harga tu dah termasuk full set siap dengan casing dan tempered glasses sekali. Ewahh bukan main tersenyum bahagia orang tu kan dapat handphone baru. Almaklumlah sorang tu ja adik zya tu manja lebih dan lagi-lagi dia akan terbang gi jauh lepas nie. Sob sob sob kita layankan jer kerenah dia. 



Pandangan skrin hadapan Asus zenfone go


Pandangan belakang.Merah pilihannya

So korang kalau yang bajet tak berapa nak menimbun tu boleh la pergi usha handphone ni mana tahu berkenan di hati ka kan. Boleh rembat satu.hahaha Okey sebelum zya akhiri entry kali nie meyh kita tengok spesifikasi apa yang ada dalam Asus Zenfone Go nie.






  • Jaringan 2G-GSM


  • Jaringan 3G-HSDPA


  • Dual Sim


  • Layar 5.0″ IPS capacitive touchscreen 


  • Resolusi 720×1280 piksel, 16 juta warnaSistem operasi Android 5.1 Lollipop


  • Chipet : Mediatek MT6582


  • CPU : Quad-core


  • Gpu : Mali 400MP2


  • Kamera utama : 8 MP, auto fokus LED flash


  • Video : 1080@30fps


  • Kamera sekunder : 2 MP


  • RAM 2 GB


  • Memori internal : 8 GB


  • Memori eksternal : Up to 32 GB


  • Wifi, GPS, Bluetooth V 4.0


  • micro USB v2.0








  • SEKIAN!!!!!














    This entry was posted in

    Mini Giveaway by Myra & Ina

    Hai assalamualaikum, 


    klik banner

    Syarat Penyertaan

    1. Follow blog  Ina.
    2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
    3. Like fanpage 

    Senarai Hadiah

    Sweatshirt 2x di Flowery.dot


     Shawl Hanis Zalikha 2x

    Crispy choco jar 2x

    Necklace 2x di flowery.dot
    Pemilihan Pemenang

    Blog;
    Top Refferal & Random
    Instagram; 
    1. Like paling banyak
    2. Tag paling banyak
    3. Random

    * Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

    Giveaway Simple by cik akak & sponser


    Giveaway Simple by cik akak & sponser


    Syarat Penyertaan :

    • Follow Blog
    cik akak | kathyrbain | syamimi | wawa I Farah Arina | Salina Johari | Ainul Aqma | JMbelog | Lorongcinta | Duniakita | Arra |
    • Likes fanpage - JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma
    • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
    • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra |
    • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
    • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
    • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
    • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini
    • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
    • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
    • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
    Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan.

    Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway.

    Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

    copy & paste coding ini dalam post entri anda...



    Hadiah Giveaway

    • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang
    • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
    • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
    • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
    • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
    • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
    • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
    • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
    • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
    • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
    • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

    Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


    Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway

    Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway

    Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway

    Ai Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang

    Jom dapatkan vitamin shaklee dengan Ai Pengedar Sah Shaklee Pulau Pinang

    Assalamualaikum dan salam sejahtera.

    Ai adalah pengedar sah Shaklee di Pulau Pinang.Bernaung di bawah satu group besar iaitu Euphoria.Ai pengedar sah shaklee di bahagian pulau.Secara tepatnya adalah ai pengedar sah shaklee di Gelugor Pulau pinang.Ai mendaftar sebagai pengedar sah Shaklee pada September 2013.ID Shaklee Ai ialah 988021.Sebagai Pengedar Sah Shaklee,seluruh penduduk di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak boleh dapatkan vitamin-vitamin Shaklee dari Ai.

    Sebagai pengedar sah shaklee yang beralamat di pulau pinang Ai menyediakan perkhidmatan
    COD (Cash On Delivery)ke seluruh bahagian pulau.COD(bersyarat) juga dilakukan ke kawasan tanah besar juga bole.Antara syarat COD luar kawasan pulau ialah:

    • Pembelian minima RM200(mainland) RM300+Membership(Kedah)
    • Mengikut tarikh dan waktu yang dipersetujui bersama
    • Jika tidak dapat mematuhi syarat di atas maka servis Poslaju digunakan dan pelanggan perlu tanggung kos penghantaran

    CARA PEMBELIAN MELALUI SERVIS POSLAJU

    Bagi pembelian melalui pengedar sah shaklee menerusi online dan ingin menggunakan khidmat poslaju untuk tujuan penghantaran produk Shaklee ke seluruh Malaysia,pelanggan boleh memesan melalui pesanan ringkas whatsapp dengan menghantar details penghantaran yang tepat
    seperti,Nama,Alamat dan Nombor Telefon setelah pembayaran dilakukan dan disahkan.Sila pastikan segala info adalah tepat untuk memaastikan barang sampai dengan selamat.
    Perlukan khidmat rundingan dan konsultasi percuma??

    Hubungi Ai segera

    0134466077


    Email:aimie8384@gmail.com
    Whatsapp/Telegram:0134466077
    Official Page: Pengedar Shaklee Penang
    COD:Penang/Kedah
    Poslaju:Seluruh Malaysia dan luar negara


    SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY

    1. Follow blog ainalondiet.com,Add To Circle Google+ Ainal Syifa dan like Fanpage Pengedar Shaklee Penang
    2. Buat entry bertajuk Ainal On Diet 5th Anniversary Giveaway
    3. Copy coding yang telah disediakan dan pastekan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry
    4. Tinggalkan URL entry anda ke dalam ruangan komen entri INI
    5. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan secara rawak
    6. Giveaway ini akan berlangsung dari 5h Oct 15 sehingga 15hb Nov 15
    7. Pemenang di umumkan pada 19hb Nov 15.

    HADIAH GIVEAWAY BERJUMLAH +-RM100

    • PERTAMA-HADIAH MISTERI BERJUMLAH RM45
    • KEDUA & KETIGA TOPUP RM10 SETIAP SEORANG
    • KEEMPAT DAN KELIMA TOPUP RM5 SETIAP SEORANG

    KOLEKSI HEADER MISS ZYAROSES

    ASSALAMAUALAIKUM!!!!!

    Hye uollsss kat sini zya nak share sikit dengan korang idea-idea untuk header blog. Semua nie koleksi zya sendiri dan ada juga yang zya buat untuk blog sahabat zya lady yana. Meyh la tengok kot korang boleh buat ia sebagai idea untuk header baru korang ker.



    header 1
    header 2
    header 3
    header 4
    header 5


    Header yang dekat atas nie semua dekat blog zya yang lama. Masa nie zaman baru  nak belajar kerja edit mengedit so agak kebudak-budakkan la sikit.hahahha tapi blog tu pun zya dah remove so yang dekat bawah nie header yang terbaru juga zya guna tapi masih juga tercari identiti sendiri sehinggalah header yang ke 10 baru zya rasa sesuai dan kena dengan identiti zya sekarang dan dekat 3 bulan guna.




    header 6

    header 7

    header 8

    header 9
    header 10

    Demikian koleksi header untuk blog zya dan yang bawah nie semua header blog untuk sahabat zya. Ada banyak lagi zya buat untuk dia tapi entah zya letak mana tak jumpa pula. So yang nie ja zya dapat tunjuk dan semua nie hasil idea owner blog tu snediri. Header yang last sekali tu header yang terbaru zya buat. hehehe Kalau zya free nanti zya akan buka untuk tempahan header kat korang semua tapi kena tunggu zya cuti semester dulu la yer. Kalau request sekarang nie memang tak sempat buat pun. Assignment pun banyak lagi tergendala dengan tinggal lagi sebulan lebih nak final exam. So berharap korang sabar la menunggu hari tu yer. K la jemput la mencuci mata tengok header nie semua yer.

    header 11

    header 12

    header 13




    SEKIAN!!!!!!








    HOBI VS MINAT

    ASSALAMUALAIKUM!!!!


    Hai uollsss lama zya tak update entri terbaru mengenai cerita-cerita diri zya kan.Akhir-akhir nie entri zya mengenai segment dan giveaway yang zya join saja kan. So kali ini zya buat entri mengenai hobi zya yang agak sedikit pelik nie. Eh pelik ker? Rasanya semua orang pun ada hobi macam nie yer idokkk...hihihi 




    Korang tengok gambar atas tu zya yang edit sendiri. Ha tu la yang zya kata hobi pelik tu sebab zya suka edit gambar-gambar yang kononnya bajet dalam studio tapi hakikatnya dalam adobe saja.hahaha. Zya nie suka stalker page photographer2 yang hebat-hebat kat luar sana so dari situ muncul idea untuk zya edit. Semua nie zya belajar dari youtube dan Mr Google saja. Memang langsung tak ada basic or masuk mana-mana kelas pun. Nak dikatakan belajar dalam kos zya tengah study sekarang pun tidak sebab zya dalam bidang business.

    So sapa kata kita tak boleh jadi macam photographer kat luar sana.It so easy kita amik gambar sendiri dan kita edit sendiri. Nanti zya kahwin boleh buat macam nie jimat bajet sikit kan.Maklumlah zaman sekarang zaman gst semuanya memerlukan duit. hihihihi eh eh apa zya kata tadi KAHWIN!!!! hahahahaha lambat lagi la nokkkk. Study belum habis ada hati nak kahwin. kih3

    Actually tercetusnya idea nak edit gambar tu sebab kebetulan Mr facebook post bagitahu kata dah setahun zya graduate from Universiti Selangor dalam kos Diploma in Administrative Management. So sebagai award zya edit la gambar sendiri macam nie.hihihi Kalau zya boleh korang semua pun boleh juga tau mungkin boleh jadi lebih profesional dari zya. Janji kena rajin godek-godek la Mr Google dan Mr Youtube. Rasanya setakat ini saja entri zya nanti zya update lagi cerita-cerita yang lebih menarik yer. 




    SEKIAN!!!!!!








    Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman

    http://syiralokman.blogspot.my/2015/11/rebut-wang-tunai-rm310-by-syira-lokman.html
    (UNTUK JOIN SILA KLIK BANNER)
     SYARAT-SYARAT:



    1. Follow SEMUA syarat.

    2. Buat entry bertajuk "Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman"

    3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)

                                                     -bawa ke new tab pun boleh then copy je)

    4. Backlink kan ke sini.

    5. Publish!

    6. Tinggalkan link entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.

    Jom ramai2 memeriahkan Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman  ^_^

    InsyaAllah lepas ni mungkin ramai akan follow anda juga :)



    Bersama merapatkan ukhwah ^_^
     Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)

    Mula : 3 November 2015 
    Tamat : 25 November 2015 








    Giveaway Duit Saku Dari BBL



    < Klik gambar untuk join >

    Assalamualaikum & hello there,


    Rasanya dah makin stress rakyat Malaysia dengan isu harga barang & perkhidmatan dah naik. Pergi sana - harga barang naik, pergi situ - harga itu naik & datang sini pun dah naik harga. Tapi jangan risau jangan kusut kepala kerana BBL nak kasi duit saku untuk korang! 

    Tepuk tangan sikit!

    Boleh buat belanja nasi lemak & teh tarik untuk breakfast atau beli nasi goreng telur mata makan malam ya. Kiran macam BBL belanja versi digital la. Okay check out berapa banyak duit saku untuk pemenang.

    Hadiah duit saku dari BBL

    Duit saku RM30 
    untuk 1 orang pemenang

    Duit saku RM20 
    untuk 1 orang pemenang


    Duit saku RM10 
    untuk 2 orang pemenang

    Duit saku RM5 
    untuk 4 orang pemenang

    Cara nak join sangat mudah. Follow step dibawah :

    1. Add BBL di

    Follow blog

    #Masukkan blog BBL dalam Bloglist Korang

    LIKE fan page

    Add Google+

    Add Twitter

    Add  Instagram

    2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway Duit Saku Dari BBL"

    3. Copy coding yang disediakan & paste kat ruang HTML & publish entri


    Cara nak paste code dalam entri


    4. Tinggalkan link URL entri korang dalam kotak komen SINI (link)

    Tu saja. Senang sangat kan.

    Tarikh tamat giveaway pada 14 November 2015

    Pemenang akan diumunkan pada 16 November 2015 nanti


    BBL ~ Cepat submit link URL korang
    o\( ̄ρ ̄)/o

    Sekian terima kasih & selamat hari raya

    MENANG DAPAT CASH

    ASSALAMUALAIKUM!!!!


    Syukur sangat Give Away NurFuzie Dot Com yang zya join kat SINI tersenarai sebagai salah seorang pemenangnya. Blog kesayangan zya nie mendapat tempat ke-2 daripada 101 peserta yang join dengan menggunakan kaedah SEO (Carian di Google). Alhamdulillah rezeki sebagai seseorang yang masih bergelar student.

    Terima kasih juga kepada sis Nur Fuzie sebab anjurkan GA ni dan sekaligus zya berpeluang untuk menjadi salah seorang pemenangnya. Buat para pemenang yang lain zya ucapkan tahniah diatas kemenangan anda semua. 







    Hadiah cash yang zya dapat nie telah di sponsor oleh blogger irrayyan.com. Terima kasih sis irra dan cash RM20 dah pun zya dapat.






    SEKIAN!!!!